Valokuitu Launosiin ja Kormuun

(Tiedotuskampanja)

Titaani Verkkopalvelut on mukana puuhaamassa valokuitua Lopen Launosiin ja Kormuun. Olemme mukana yksityishenkilöinä perustamassa tarvittavaa työryhmää ja talkootyössä auttamassa kartoittamaan alueen asukkaiden kiinnostusta valokuituliittymän hankkimiseen.


HULDA-ROBOTTIMME AUTTAA SINUA ILMOITTAMAAN KIINNOSTUKSESI VALOKUITULIITTYMÄN HANKKIMISEEN. Kiinnostuksesi ilmoittaminen ei ole vielä sitova tilaus.

Ilmoita kiinnostuksesi


MIKSI VALOKUITU?

SELOSTAMME TÄSSÄ MUUTAMAN KESKEISEN ASIAN

Launosten ja Kormun valokuitunetti varmistaa, että kylämme sijoittuvat jatkossakin Suomen kärkikastiin kylien elinvoimaisuutta mitattaessa. Sen lisäksi, että kylämme ovat keskellä kaunista luontoa ja logistisesti hyvällä sijainnilla – meidän kannattaa nyt myös varmistaa tulevaisuuden palvelut satsaamalla luotettaviin tietoliikenneyhteyksiin. Valokuitu on muihin tekniikoihin verrattuna selvä voittaja.

Toimintavarma internetyhteys tulee olemaan välttämätön peruspalvelu joka kodissa ja yrityksessä. Nyt kun valokuituverkon rakentamiseen on mahdollista saada 70% julkista tukea, kannattaa olla liikkeellä. Valokuitu on sijoitus nykyisyyteen, mutta myös tulevaisuuteen – ainakin noin 50 vuoden päähän.

VALOKUIDUN HYÖDYT TIIVISTETYSTI:

    • Nostaa kiinteistön arvoa, kyläverkko on vetovoimatekijä.
    • Monen mahdollistaja (TV, liiketoiminta, etätyö, opiskelu jne.).
    • Tuo palvelut lähelle, kun ne fyysisesti karkaavat kauas (ikäihmisten kotiin tuotavat palvelut)
    • Toimii luotettavasti, ruuhkista ja säistä (myös ukonilma) riippumatta.

VÄLTTÄMÄTÖN PERUSPALVELU

Jo nykyisin monet palvelut löytyvät yhä enenevässä määrin netistä – emmekä vielä edes tiedä millaisia palveluja meille sinne kymmenen, saati 50 vuoden kuluttua tuotetaan. Esimakua tulevaisuuden palveluista ovat etälääkärit, jotka videon välityksellä voivat tutkia potilaan ilman että tämän tarvitsee lähteä kotoaan minnekään. Kun fyysiset palvelut karkaavat kylistä ja nyt jopa pienemmistä kaupungeistakin (esimerkiksi verotoimisto Riihimäeltä), turvataan palvelujen saatavuus valokuidulla.

Nyt kun päästiin tulevaisuuden visioihin, niin täytyy muistaa myös se, että ihmisten lisäksi myös erilaiset laitteet rynnivät nettiin (IOT eli internet of things). Kaikki mikä voi olla yhteydessä nettiin, tulee olemaan. Ei varmaan mene montaa vuotta, niin jokainen sähköinen laitteesi kattovalaisimesta kukkapurkkiin on yhteydessä nettiin. Ikääntyville on tulossa myös paljon erilaisia elämää helpottavia palveluita, jotka mahdollistavat turvallisen kotona asumisen pidempään ja vaivattoman kommunikoinnin läheisten kanssa netin ylitse. Valokuidun edut tulevat yhtäläisinä aivan kaikille kyläläisille!

PÄTKIIKÖ LEMPISARJASI?

Tällä hetkellä kaikesta langattomasta liikenteestä peräti 80% on viihdekäyttöä, kuten elokuvien ja sarjojen katsomista sekä pelaamista. Trendi on ollut nousujohteinen jo pidempään ja siksi ruuhkauttanut ja romahduttanut nykyiset 4G yhteydet. Kouluissa ja opiskelupaikoissa otetaan digiloikkaa, mutta siihenkin tarvitaan häiriötön netti. Valokuituverkko tarjoaa toimintavarman yhteyden, johon eivät vaikuta muun muassa yhtäaikaiset käyttäjät, säät tai etäisyys. Jos kodissasi on useita nettiin kytkettyjä laitteita tai jos striimaat paljon, on valokuitu silloin ehdottomasti paras ratkaisu. Valokuidulla ei lempisarjasi pätki.

MUTTA, KUN KOHTA TULEE SE 5G…

Langaton verkko on ykkösjuttu kun ollaan liikkeellä, mutta kodin kiinteäksi netiksi valokuitu on oikea ratkaisu. Matti ja Teppo lauloivat aikoinaan, että kaiken takana on nainen. Tietoliikenneyhteyksissä kaiken takana on valokuitu. Tulevaisuuden 5G verkon kantama on vain satoja metrejä, joten jokaiselle tukiasemalle pitää joka tapauksessa ulottaa valokuitu. 5G on käytännössä siis sama asia kuin valokuitu! Haasteena tulee jatkossakin olemaan operaattoreiden haluttomuus rakentaa valokuituverkkoja haja-asutusalueille. Kaupungissa 5G on helpompi toteuttaa, koska siellä voidaan hyödyntää esimerkiksi kerrostalojen kattoja tukiasemapaikkoina.

Jos haluamme välttämättömät, toimivat ja nopeat yhteydet kotiin, ei lyhyellä, eikä oikein pitkälläkään aikavälillä siihen ole näköpiirissä parempaa ratkaisua kuin yhdessä rakennettu valokuitu. Siksi olisi tärkeää saada kaikki kyläläiset ja sinut nyt mukaan hankkeeseen!


TOIVOTTAVASTI SAIMME SINUTKIN KIINNOSTUMAAN VALOKUITULIITTYMÄSTÄ!

Ilmoita kiinnostuksesi

Kampanjan tietosuojaseloste