Tällainen on Frogiti

Frogiti on Titaani Verkkopalveluiden robotiikka-alusta, joka keskittyy luonnollisen kielen ymmärtämiseen, tunnetilojen analysointiin ja vuorovaikutteisiin ja keskusteleviin työnkulkuihin sekä  verkkosivujen ja IoT -sovellusten älyllistämiseen.

Frogiti toimii siis esimerkiksi chat-robottina palvelemassa asiakasrajapinnassa, tai sitten se voi auttaa muissa tekstin analysointitehtävissä. Frogiti osaa myös monia muita asioita, joihin tarvitaan tekoälyä. Tällaisia ovat erilaiset luokittelutehtävät (classification) ja esimerkiksi erilaiset IoT -ohjelmat. Käyttökohteina asiakaspalvelun lisäksi voisi olla esimerkiksi kotipalveluapuri vanhustyössä, muistisairaiden tuki,  tai vaikkapa kodin älykäs vartiointityö – kysy lisää!

Frogiti voi toimia myös henkilökohtaisena assistenttina. Sitä voidaan opettaa tarvittaessa puhumalla ja Frogiti muistaa kaiken, mitä sille on opetettu.

Pieni pala Frogitin historiaa

Vuonna 2012 aloimme kehittämään chat-robottia, eli bottia, joka osasi keskustella käyttäjien kanssa. Sille pystyi opettamaan yrityksen tietämystä ja se selviytyi hyvin yleisimmin esitetyistä kysymyksistä. Kehitimme aluksi Frogitia työnimellä Hilma, ja se oli vähän kuin keskusteleva FAQ.

Myöhempinä vuosina keskityimme siihen, että robottimme osaa yhdistää oikeat vastaukset monenkirjavasti esitetyillä kysymyksillä ilman sekoamista vaikeassa suomen kielessä.

Kun sukelsimme koneoppimisen tekniikoihin (Machine Learning), se vasta loi Frogitille oikeat digitaaliset aivot. Kontekstin, tunnetilan ja luonnollisen kielen ymmärtäminen kirjoitusvirheineen tekee Frogitista jännittävän kokonaisuuden, josta olemme todella innoissamme. Olemme pitäneet  Frogitia pitkään piilossa, mutta olemme nyt valmiita kertomaan siitä kaikille kiinnostuneille.