Palvele asiakkaitasi siellä, missä he ovat

Chat robotti auttaa yritystäsi menestymään

Forresterin tutkimuksen mukaan käyttäjät käyttävät älypuhelimessaan noin 24 sovellusta kuukaudessa, mutta 80% sovelluksiin käytetystä ajasta on noin viiden applikaation parissa. Näistä epäilemättä kolme tärkeintä ovat Facebook, WhatsApp ja Snapchat.

Tästä syystä olemme toteuttaneet Facebook Messenger integraation chattibottiimme, jolloin sinulla on mahdollisuus olla mukana palvelemassa omia asiakkaita applikaatiossa, joka löytyy lähes jokaisesta puhelimesta ja joka kuuluu maailman käytetyimpiin sovelluksiin tällä hetkellä.

 Laita robotti hoitamaan rutiinikysymykset

Kaikilla yrityksillä on joukko kysymyksiä, joita toistetaan päivästä toiseen. Robotin vahvuus on se, että voit laittaa robotin hoitamaan useimmin kysyttyjä kysymyksiä. Tällöin itsellesi ja henkilöstöllesi vapautuu heti aikaa tehdä vaativampaa asiakaspalvelua ja asiakas saa vastauksensa nopeasti. Asiakkaasi arvostavat nopeutta, sillä tutkimusten mukaan ihmiset eivät käytä paljoakaan aikaa ostopäätösten tekemiseen verkossa.

Vaivaton ja nopea asiakaskokemus on kilpailuvalttisi

Jos yrityksesi on alalla, jossa tuotteet, palvelut ja hinnat ovat enimmäkseen samat, on hinnoilla kilpaileminen vaikeaa. Tällöin asiakas valitsee tuotteen sellaiselta yritykseltä, jolta hän saa helpoiten tietoa ja palvelua. Jos asiakas saa hankittua tarvitsemansa asian yritykseltäsi vaivattomimmin, on puolellasi selkeä kilpailuetu. Chattibotti on tällöin voittava strategia myynnin tukena. Robotin rajoitteena eivät ole loma-ajat, virka-aika tai kaupan aukioloaika yleisesti.

Aloita nyt ja kiilaa kilpailijoidesi edelle

Robotti on aluksi kuin vauva, mutta yksikään ihminen ei pysty omaksumaan uutta asiaa yhtä nopeasti ja varmasti kuin robotti. Tästä syystä aloittaminen on tärkeintä, jotta robottisi pääsee kasvamaan yrityksesi kanssa ja keräämään kysymyksiä, joita asiakkaasi yritykseltäsi kysyvät. Facebook Messenger on tällöin yksi parhaista integraatioista, koska sinulla on mahdollisuus myös vastata itse niihin kysymyksiin Messengerin postilaatikossa, joihin chattibottisi osaa kyllä vastata seuraavalla kerralla itsenäisesti.

Frogiti Chattibotti on saatavilla tällä hetkellä www-sivuillesi ja Facebook Messengeriin.

Tartu rohkeasti uuteen teknologiaan ja nosta asiakaspalvelusi uudelle tasolle. Ota meihin yhteyttä support (at) frogiti.com tai soita myyntiimme 045 23 164 76.

Ystävällisin terveisin: Susanna / Titaani Verkkopalvelut, Frogiti www.frogiti.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *